På roulettebordet

För att spela roulette behövs ett speciellt roulettebord som är utrustat med alla de saker som du kan behöva under en spelomgång. Som nybörjare kan det kanske vara svårt att förstå sig på vad allting är till för och därför guidar vi dig här genom de olika föremålen som finns på bordet.

Roulettehjul
Huvudrollsinnehavaren i hela spelet är självklart det stora hjulet som är numrerat från 0 till 36, där varannan siffra är i färgen röd och den andra hälften i färgen svart. Nollan är i sin tur oftast färgad grön för att den tydligt ska synas för alla. mellan de olika fälten finns en liten skiljevägg, som kan hålla kulan på plats om den valt att stanna på den siffran. Många roulettehjul har ett stort handtag i mitten som kan snurra igång hjulet, men de modernare snurras däremot igång utav ett knapptryck istället.

Markerade spelfält
Bordet i sig har även en viktig roll, utöver att hålla upp det stora hjulet. Det är nämligen här som man placerar sina satsningar. På bordet finns därför tydligt markerade fält som alla representerar olika alternativ att spela på. Hur de hela ser ut kan skilja sig lite, men oftast är det i grund och botten siffrorna 1 till 36 som tydligt står uppradade i 3 kolumner. Kring dessa finns sedan fält för att till exempel spela på en viss färg eller på ett visst dussin.

Spelmarker
För att få vara med och spela på roulette gäller det att man har växlat till sig spelmarker som man kan använda sig av för att visa vad det är man vill spela på. Markerna är oftast gjorda i plast och i olika färger utifrån vilket värde de har. På de flesta casinon finns det en speciell informationsdisk där du kan växla till dig marker och om inte detta finns kan du ofta få hjälp utav dealern vid roulettebordet. När du valt vilket alternativ du vill spela på placerar du valfri marker (eller flera om du vill satsa en större summa) på det spelfält som representerar ditt alternativ på bordet.

Skylt med tidigare resultat
Trots att roulette är ett helt och hållet turbaserat spel så finns det dem spelare som är intresserade utav vilken siffra som vunnit vid de tidigare spelomgångarna. Därför är många roulettebord idag utrustade med en digital skärm, där de vinnande siffrorna från de senaste spelomgångarna visas upp.