Oddsen att kunna vinna på Roulette

Roulette är i stort sett ett turspel men trots detta finns det odds som man kan gå efter. Dessa kan dock inte på något sätt ses som en garanti.

Om du satsar på ett singlenumber, det vill säga om du väljer att enbart satsa på ett enskilt nummer, kan du vinna 35 gånger din insats. Oddsen är då 36:1 och chansen att du ska vinna är 2.7 procent. En split ger dig 17 gånger din insats och innebär att du satsar på två nummer. Oddsen är 18:1 på denna satsning. Därefter kan du även satsa på street som ger dig 11 gånger din insats i vinst och oddsen är 11:1. Procenten att du ska vinna ligger på strax över 8 procent.

Corner ger dig 8 gånger din insats och oddsen blir istället 8.3:1. Double Street ger dig istället 5 gånger din insats i vinst och oddsen är 5.2:1 vilket betyder strax över 16 procent. Därefter börjar de riktigt säkra satsningarna som Dozens. Denna ger 2 gånger insatsen och oddsen ligger på 2,1:1 med en vinstchans på 32 procent. Om du vill spela riktigt säkert, ska du välja att satsa på rött eller svart, jämt eller ojämnt, högt eller lågt. Vid vinst får du då en vinst som motsvarar 1 gånger insatsen. Oddsen ligger då på 1,06:1 med en procentchans på hela 48,6.

Det kan vara lönsamt att känna till oddsen när man spelar på roulette, men ju säkrare odds du satsar på, desto lägre kommer dina vinster i spelet att bli.